Ishodi učenja:

1. Prepoznati, imenovati, primijeniti, analizirati i usporediti složene engleske gramatičke strukture u tekstovima struke na engleskom jeziku
2. Čitati, razumjeti, analizirati i precizno prevoditi s engleskog na hrvatski jezik i s hrvatskog na engleski jezik tekstove iz područja zrakoplovstva.
3. Započeti i voditi smisleni razgovor o suvremenoj problematici u aeronautici s ostalim studentima te se s lakoćom izražavati o obrađenim ili zadanim temama na engleskom jeziku.
4. Aktivno i voljom sudjelovati u raspravama o pitanjima iz zrakoplovstva te uvažavati tuđa mišljenja, reagirati na pogreške kolega studenata i ponuditi odgovore.
5. Primijeniti stručni vokabular i složene gramatičke strukture kod opisivanja i analiziranja rutinskih i nerutinskih situacija.
6. Razvijati lingvističke kompetencije koristeći rječnike, glosare općeg jezika i jezika struke, interpretirati i argumentirati sadržaj tekstova samostalno, u paru i u grupi koristeći stručnu terminologiju na engleskom jeziku.
7. Sastaviti elektronsko i formalno pismo, životopis i molbu za posao na engleskom jeziku te ih prilagoditi zahtjevima tržišta.
8. Sažeti, analizirati i interpretirati zrakoplovne nesreće i nezgode , predložiti i argumentirati moguće uzroke i posljedice, uočiti i prepoznati čimbenike koji utječu na zdravlje sudionika u zračnom prometu.
9. Demonstrirati znanje engleskog zrakoplovnog jezika sukladno ICAO deskriptorima (vokabulara, terminologije i gramatike) kroz smisleno usmeno izlaganje (opisivanje slike ili zadane teme u trajanju od najmanje 5 minute) (minimalna razina znanja - Level 5)
10. Interpretirati, usporediti i kritizirati JAA/Eurocontol pravilnike i zahtjeve